اتاق خواب, طراحی و دکوراسیون

معرفی بهترین و بدترین رنگ ها برای اتاق خواب

بهترین رنگ اتاق خواب

رنگ اتاق خواب تاثیر قابل توجی بر حالت روحی و کیفیت خواب شما دارد . با انتخاب درست اجزای داخلی اتاق خواب مانند پرده اتاق خواب ، تخت خواب  ، دیوار ها و .. یک محیط آرامش بخش ایجاد کنید . انتخاب مناسب نه تنها به آراستگی و زیبایی اتاق کمک میکند بلکه به استراحت بهتر و احساس راحتی کمک میکند . در این مقاله به بررسی بهترین و بد ترین رنگ ها برای اتاق خواب با تاکید بر آرامش و بهبود کیفیت خواب پرداخته خواهد شد . 

بهترین رنگ اتاق خواب برای بزرگ سالان 

در ادامه با 5 رنگ اتاق خواب مستر آشنا میشویم که از نظر روانشناسی انتخاب مناسی هستند و باعث آرامش و خوابی راحت میشوند .

1 . رنگ آبی ; خوابی آرام 

رنگ آبی در بیشتر تناژ های خود انتخاب عالی برای اتاق خواب میباشد که حس آرامش را هنگام خواب افزایش میدهد . از این رنگ میتوان در دیوار ها ، کمد دیواری ، تخت و رو تختی و در اتاق استفاده نمود .

رنگ ابی برای اتاق خواب

2. سبز ; آرامش بخش و رنگ طبیعت 

به دلیل هماهنگی رنگ سبز با طبیعت ، این رنگ یک انتخاب عالی برای اتاق خواب میباشد . استفاده از رنگ سبز باعث آرامش و  بالا بردن کیفیت خواب میشود .طبق علم روانشناسی رنگ ها ، میانگین خوای در یک اتاق سبز رنگ 7 ساعت و نیم میباشد .
رنگ سبز برای اتاق خواب

3. رنگ زرد برای اتاق خواب :گرم و دل نشین 

زرد یک رنگ گرم و آرامش بخش میباشد و مناسب برای اتاق خواب است . کسانی که در اتاق خواب با طراحی زرد میخوابند زود تر به خواب میروند . از رنگ های ترکیبی : زرد و سبز  و زرد و آبی نیز میتوان برای اتاق خواب استفاده نمود .

ترکیب زرد و طوسی برای اتاق خواب

4. رنگ نقره ای : شیک و زیبا

کسانی که  بدنبال رنگ شیک و لوکس برای اتاق خواب خود میگردند ، رنگ نقره ای یک انتخاب مناسب است . بعد از رنگ زرد ، رنگ نقره ای نیز باعث میشود که زود به خواب بروید و  وارد خوابی عمیق شوید . میانگین خواب در اتاق نقره ای 7 ساعت و 32 دقیقه میباشد .

تم نقره ای برای اتاق کودک

5 . رنگ نارنجی ; هضم راحت غذا 

طیف های گرم رنگ نارنجی از جمله بهترین انتخاب ها برای اتاق خواب بزرگسالان میباشد. علاوه بر این رنگ نارنجی به هضم غذا و بهبود عملکرد معده کمک میکند و یک خواب راحت و آرام بوجود می آورد . البته رنگ نارنجی پر رنگ ممکن است به مرور زمان چشم را خسته کند .

رنگ نارنجی اتاق خواب

بهترین رنگ اتاق خواب کودک 

بهترین رنگ اتاق خواب برای بپه های زیر هشت سال  رنگ های ترکیبی گرم و سرد میباشد . طیف های مختلف رنگ زرد ، صورتی و نارنجی بهترین انتخاب برای اتاق خواب کودکان زیر 8 سال بر اساس علم روانشناسی میباشد . برای ایجاد فضای مناسب میتوانید از ترکیب رنگ ها در اجزای مختلف اتاق مانند روتختی ، دیوار و پرده استفاده کنید . در مورد پرده اتاق کودک بیشتر بخوانید .

سبز ابی اتاق کودک

بهترین رنگ برای اتاق خواب کودک از نظر روانشناسی :

رنگ سبز آبی برای اتاق خواب پسرانه و رنگ صورتی برای اتاق خواب دخترانه همیشه  بورس بوده است . حواستان باشد که به هیچ وجع از رنگ  قرمز در اتاق بچه ها استفاده نکنید زیرا باعث بیقراری و استرس آن ها میشود .برای بچه های بالای 8 سال بهتر است در انتخاب رنگ اتاقشان از خودشان نیز مشورت بگیرید .بهترین روش این است که از میان دو رنگ برگذیده خودتان از آن ها سوال کنید تا انتخاب درسی داشته باشند .

تم صورتی برای اتاق دختر

1. رنگ آبی برای اتاق خواب کودک

رنگ آبی رامش بخش است و تمرکز کودک را بیشتر میکند . برای درس خواندن و مطالعه رنگ آبی بسیار مناسب است . رنگ آبی برای کودکانی که تپش قلب بالایی دارند مناسب است و آنها را آرام میکند .

اتاق کودک تم ابی

2. رنگ زرد اتاق کودک

زرد احساس شادابی و انرژی را در کودکان افزایش میدهد .کودکانی که در اتاق زرد بازی یا مطالعه میکنند حافظه قوی تری دارند . اما استفاده از هارمونی زرد در اتاق کودکی که مشکل خواب دارد باعث میشود که نظم خوابی کودک بهم بریزد ، چندان توصیه نمی شود .

تم زرد برای اتاق کودک

3. رنگ سبز ; انتخاب خوب اتاق کودک

سبز سرشار از طراوت است و روح کودک را جلا میدهد و باعث شادابی و درس خواندن کودک میشود . رنگ سبز برای کودکانی که زمان زیادی را در اتاق برای درس خواندن میگذرانند بسیار مناسب است .

اتاق کودک رنگ سبز

بدترین رنگ اتاق خواب 

بعضی از رنگ ها  انتخاب مناسبی برای اتاق خواب نیستند . این رنگ ها نه تنها باعث آرامش نمی شوند بلکه میتوانند روند خواب را مختل و استرس و اضطراب را نیز افزایش دهند . بدترین رنگ ها برای اتاق خواب عبارتند از :

 

1. رنگ بنفش برای اتاق خواب

بنفش یک رنگ اشرافی و اصیل است اما نه برای اتاق خواب . شاید باورش سخت باشد اما انتخاب رنگ بنفش برای دیزاین اتاق خواب یا حتی رنگ یاسی سبب میشود که هم بیشتر کابوس ببینیم و هم خوابمان وارد مرحله REM یا همان مرحله خواب عمیق نشود . براساس روانشناسی رنگ ها میانگین خواب با کیفیت کسانی که در اتاق خواب بنفش میخواند نهایتا 5 ساعت و 50 دقیقه بوده است . اگر رنگ اتاقتان بنفش میباشد و فعلا قصد تغیر این نگ را ندارید حتما از رنگ های مخمل بنفش یعنی : نارنجی ، زرد و سلز استفاده کنید .

تم بنفش

2. رنگ قهوه ای ; افزایش افسردگی

در میان رنگ های اتاق خوابی ، قهوه ای یکی از بد ترین رنگ ها میباشد . رنگ قهوه ای حس غم و افسردگی را افزایش میدهد و به همین دلیل در رتبه دوم بدترین رنگ اتاق خواب قرار دارد . میانگین ساعت خواب در اتاق قهوه ای 6 ساعت و 5 دقیقه میباشد . اگر از رنگ قهوه ای در کف یا دیوار ها استفاده شده است بهترین را این است که از رنگ های آبی یا سبز در سایر قسمت ها استفاده کنید .

 

تم قهوه ای

3. قرمز ; افزایش هیجان 

رنگ قرمز نماد خط است و در نتیجه آرامش را برای اتاق خواب ایجاد نمی کند . این رنگ هیجان و فشار خون شما را بالا میبرد و به همین دلیل اجازه آرامش را به شما نمیدهد. اتاق خواب محیط استراحت است  اما رنگ قرمز سبب افزایش هیجان میشود و ناخودآگاه نمیتوانید راحت بخوابید .

تم قرمز

4. طلایی ; یاد قرض ها می افتید 

طلایی از جمله رنگ های گرم و روشن است اما این رنگ مه نشان اشرافیت و ثروت است برای برخی افراد هنگام خواب ناخودآگاه مسائل مالی و قرض ها را یاد آوری میکند و باعث افزایش استرس و نگرانی میشود .

رنگ طلایی

5. خاکستری ; خواب غمگین 

یکی از رنگ های خنثی و محبوب خاکستری است .فراموش نکنید که رنگ خاکستری درجه افسردگی و دلتنگی را افزایش میدهد .انتخابطیف های مختلف رنگ خاکستری برای اتاق خواب کیفیت خواب را پایین می آورد . اگر رنگ اتاق خواب شما خاکستری است و شرایط تغییر رنگ اتاق را ندارید از رنگ های نارنجی ، زرد و آبی برای خنثی کردن اثر این رنگ استفاده کنید .
تم خاکستری

نکات پایانی :

ترکیب رنگ ها : میتوانید از ترکیب چندین رنگ برای ایجاد یک تنوع زیبا و تعادل در اتاق خواب خود استفاده کنید .

نورپردازی مناسب : نورپردازی مناسب نیز میتواند تاثیر زیادی در احساسات و خواب شما داشته باشد . از نور های نرم و دلنشین استفاده کنید .

سلیقه شخصی : در نهایت ،انتخاب رنگ بر اساس سلیقه شخصی شما مهم است. هر رنگی که برای شما آرامش و راحتی ایجاد کند یهترین انتخاب است .

تصاویر : www.pinterest.de 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *